COOLTUR Turisme Cultural forjador

XIV Trobada Internacional de Forjadors a Alpens

11/05/2018
Notícies

Del 18 al 20 de maig es celebrarà la XIV Trobada Internacional de Forjadors a Alpens. Durant tot el cap de setmana, es podrà veure com forjadors, d’arreu del món, treballen conjuntament per a l’elaboració d’una estàtua de ferro forjat.

Aquesta trobada internacional de forjadors es celebra cada dos anys al poble d’Alpens, situat a l’altiplà del Lluçanès dins de la comarca d’Osona. Al final del cap de setmana, els forjadors hauran creat una nova escultura, de ferro forjat, que es col·locarà en algun dels carrers d’aquest municipi.

Aquesta és una gran festa on tothom pot observar  com els forjadors treballen en els seus fornals, mentre treballen el ferro a les encluses. A més a més, en l’edició d’aquest any, hi participarà el forjador italià Jadran Stenico.

A part, també hi haurà una exposició on hi hauran exposades les diferents peces de ferro forjat que es presentin al concurs de forja.

A continuació us mostrem algunes de les escultures forjades en edicions anteriors. A més, al llarg de tot el municipi podeu veure la ruta de la forja, creada per l’ajuntament d’Alpens.

Us ho perdreu? Penseu que és la millor manera per descobrir aquest ofici mil·lenari! A més, si aneu a Alpens i voleu saber una mica més d’aquest poble tant pintoresc, des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta urbana de la Batalla d’Alpens, on descobrireu la història de la ferotge batalla que hi va haver al 1873 en aquest municipi, en plena tercera Guerra Carlina. Però si a part del poble, també voleu conèixer els fabulosos boscos que hi ha al seu voltant, i descobrir indrets màgics com la famosa Roca de Pena, us proposem la ruta de les Llegendes a Alpens.

Des de COOLTUR Turisme Cultural desitgem que gaudiu de la XIV trobada de forjadors d’Alpens!!