/* */
Carregant el mapa, espereu ...

Al costat de l’església parroquial de Sant Feliu Sasserra, hi podem observar l’antic comunidor de Sant Feliu. El comunidor de Sant Feliu, consisteix en un balcó cobert, que en un inici estava obert als quatre vents. La teulada d’aquest terrat, està sostingut per columnes de pedra. En aquest punt, és on el capellà de Sant Feliu s’aixoplugava per comunir les tempestes i les pedregades.

La creença de l’existència de la bruixeria, va fer que la població tingués por a les conseqüències dels seus actes. Una d’aquestes pors, era la devastació de les tempestes que la bruixeria provocava. Dins la creença popular, una de les formes per combatre aquestes tempestes, era la religió catòlica.

Per a intentar aturar els núvols de tempesta, es van usar diferents mètodes. Un d’aquests mètodes, era el toc de les campanes de l’església. En aquest cas, les ones sonores de les campanes impedien que els núvols de tempesta podessin avançar.

Un altre mètode, era els rituals religiosos que el capellà realitzava al comunidor. En aquest punt, el capellà podia conjurar diferents oracions per aturar els núvols de tempesta. També es solien cremar branques d’olivera o de llorer beneït, ja que el seu fum blanc aturava els núvols de tempesta. En alguna llegenda conservada, es diu que el capellà, al veure les bruixes a sobre del núvol, els va tirar la sabata. Amb aquest atac, el capellà va aconseguir fer caure a les bruixes, encara que la sabata la va trobar a uns quilòmetres del comunidor.