/* */

El Teatre Principal és un edifici, d’estil neoclàssic, situat al carrer de l’Església, 45-47, al centre urbà d’Arenys de Mar, a la comarca del Maresme.

Aquest teatre es va inaugurar el 1828, i és considerat el teatre més antic de Catalunya. La seva construcció va ser impulsada, i finançada, per Josep Xifré. El 1895, aquest edifici va ser rehabilitat, però el 1928 es trobava, pràcticament, en ruïna. Aquell any, el 1928, aquest edifici va ser adquirit per la Societat Coral l’Esperança, i va ser remodelat.

El 1943, aquest teatre va ser transformat en un cinema, i no s’hi va tornar a representar una obra de teatre fins el 1992. El 2002, aquest edifici va ser cedit a l’Ajuntament d’Arenys de Mar, i s’hi va fer una gran remodelació que es va inaugurar el 2005.

El més característic d’aquest edifici és la seva porta principal, que està flanquejada per dues grans columnes. Al primer pis, hi podem veure tres finestres, la central subdividida per una petita columna, i la façana acaba amb un frontó triangular.