/* */

El Serrat de les Forques és un serrat que es troba al nord del nucli urbà de Sant Feliu Sasserra. Des de la seva cima, es pot gaudir d’una gran vista de tot el Lluçanès, i de les muntanyes de Montserrat.

Aquest turó és al nord de la població de Sant Feliu Sasserra. Als seus peus, s’hi van localitzar diverses tombes. Algunes persones van creure que es tractava de les tombes de les bruixes executades a Sant Feliu. No obstant això, aquestes tombes eren de l’Edat Mitjana, i corresponien als primers pobladors de Sant Feliu Sasserra.

Durant el segle XVII, en aquest serrat s’hi van ubicar les forques que van executar a les persones acusades de Bruixeria. En aquest punt, és a on es van penjar a totes aquestes persones. L’elecció d’aquest serrat no va ser casual, sinó que va ser intencionada. Des d’aquest punt, totes les persones que arribaven a Sant Feliu Sasserra, podien veure als cossos penjats de les persones acusades per bruixeria. Aquest fet servia per a enviar un senyal clar a la població, qui cometia un delicte podia acabar a la forca. Hem de pensar que els cossos de les persones executades, es deixaven durant varis dies, penjats a la forca.

Actualment, aquest serrat és coronat per una glorieta construïda a principis del segle XX. Aquesta glorieta té planta octogonal, i a cada paret hi ha una gran finestra. A més, cada una de les parets acaba en punxa, donant una forma de corona a la seva teulada. Aquesta glorieta va ser construïda per la família Vilaclara, per a gaudir de les vistes que ofereix aquest serrat.