/* */

El safareig Públic es troba dins del municipi de Prats de Lluçanès, al costat del torrent Merdinyol.

Entre el segle XIX i el segle XX, es van construir, a diferents poblacions catalanes, safareigs públics. Aquestes instal·lacions servien perquè les diferents famílies podessin anar a rentar la roba. Val a dir, per això, que aquestes instal·lacions van caure en desús amb la implantació de les màquines de rentar roba.

El safareig de Prats de Lluçanès és un edifici modernista, construït l’any 1911, i dissenyat per Alexandre Soler i March, deixeble del cèlebre Lluís Domènech i Muntaner. És un edifici de planta rectangular que aprofita les aigües del torrent del Merdinyol. Aquest edifici té unes grans obertures coronades amb arcs de mig punt. Totes aquestes obertures han estat construides amb obra vista, i permetien evacuar la humitat d’aquest edifici.

A l’interior del safareig, encara hi podem observar la gran piscina que servia per a poder-hi rentar la roba. Una curiositat de l’interior d’aquest edifici, és la cantonada sud – oest. En aquesta cantonada, hi podem observar dos segells de qualitat dels totxos de la construcció.

A part de la piscina gran, que hi ha a l’interior de l’edifici, a l’exterior en podem observar una de més petita. Aquesta piscina exterior estava reservada per a rentar la roba de les persones que estaven malaltes. Es volia, d’aquesta manera, evitar contagis amb la resta dels habitants.