Romànic a Tona

 • COOLTUR Turisme Cultural - Tona - Castell de Tona i Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Camp de les Lloses, amb vistes del turó del castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Torre del Castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – lateral de Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – vistes des del Castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Sant Miquel de Vilageriu a Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – vistes del turó del castell de Tona

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la ruta del Romànic a Tona.

Durant el feudalisme, a l’Edat Mitjana, va aparèixer, a tot Europa, un moviment artístic comú a tots els regnes, el Romànic. Des de la desaparició de l’Imperi Romà, aquest va ser el primer moviment homogeni a tot Europa, encara que ben aviat van aparèixer certes diferències entre els diferents regnes.

Utilitzant l’estil arquitectònic de l’art Romànic, es van construir un seguit d’obres civils i militars, com ponts i castells. No obstant això, la major part d’obres d’estil Romànic que es conserven són eclesiàstiques, conservant-se, avui en dia, un gran nombre d’esglésies, catedrals i monestirs d’estil Romànic.

Un dels pobles on encara es conserven restes d’estil Romànic és a Tona. Durant la ruta que us proposem, us explicarem l’església de Sant Andreu del Castell, un edifici d’estil romànic que està situat a uns metres del Castell de Tona, i des d’on hi ha unes vistes espectaculars de la Plana de Vic. També descobrireu les restes militars del Castell de Tona, on actualment encara es conserva una torre de planta quadrangular. A més a més, també descobrireu l’església de Sant Miquel de Vilageriu.

Aquesta és una ruta circular, que transcorre pel terme municipal de Tona, municipi situat a la comarca d’Osona. Té una distància de 6.67 km i creiem que una durada aproximada de 3.00 hores. El recorregut presenta un desnivell de 129 metres positius, fent-la apta per a totes les edats. A més, també es pot realitzar amb bicicleta, o amb animals de companyia. La ruta comença i acaba davant de l’església parroquial de Sant Andreu de Tona, situada al mig del municipi.

En aquesta ruta podreu gaudir dels paisatges i les vistes del terme municipal de Tona, alhora que podreu descobrir les restes d’estil romànic que encara hi ha en aquest municipi.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del romànic a Tona, una ruta en què podreu gaudir del paisatge i de les restes patrimonials que hi ha en aquest municipi.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Tona és un municipi situat a la part sud de la Plana de Vic. Tradicionalment, Tona ha estat una població vinculada a l’agricultura i la ramaderia, encara que amb les bones comunicacions amb les que compta actualment, aquest poble s’ha anat industrialitzant.

Per a més informació: http://www.tona.cat/

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres)
  • C-17 (Barcelona – Ripoll)
  • BV-5303 (Tona – Seva)
 • Transport públic

 

up arrow

129 m

refresh

SI

arrow down

129 m

clock

3.00 H

Distance to travel between two points 64

6.67 KM

Buscar Ruta

Troba la teva ruta