Romànic a Centelles

 • COOLTUR Turisme Cultural - Centelles - restes arqueológiques de l'Església de Santa Magdalena de Vilarestau
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Església de Sant Antoni de les Codines
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Vistes del Castell de Centelles
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Mare de Déu del Socors
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Casa de Pagès de Centelles

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la ruta del Romànic a Centelles.

Durant el feudalisme, a l’Edat Mitjana, va aparèixer, a tot Europa, un moviment artístic comú a tots els regnes, el Romànic. Des de la desaparició de l’Imperi Romà, aquest va ser el primer moviment homogeni a tot Europa, encara que ben aviat van aparèixer certes diferències entre els diferents regnes.

Utilitzant l’estil arquitectònic de l’art Romànic, es van construir un seguit d’obres civils i militars, com ponts i castells. No obstant això, la major part d’obres d’estil Romànic que es conserven són eclesiàstiques, conservant-se, avui en dia, un gran nombre d’esglésies, catedrals i monestirs d’estil Romànic.

Un dels pobles on encara es conserven restes d’estil Romànic és a Centelles. Durant la ruta que us proposem, us explicarem l’església de Santa Magdalena de Vilarestau, les restes de la qual es troben als afores de Centelles, al costat del Mas Cerdà, on va néixer Ildelfons Cerdà, dissenyador de l’actual ciutat de Barcelona. A més, també podreu descobrir l’església de Sant Antoni de les Codines, una petit edifici que es troba a l’entrada sud de Centelles.

Aquesta és una ruta circular, que transcorre pel terme municipal de Centelles, municipi situat a la comarca d’Osona. Té una distància de 10.9 km i creiem que una durada aproximada de 4.00 hores. El recorregut presenta un desnivell de 233 metres positius. Degut al seu desnivell positiu, és necessària una mínima preparació física per poder fer la ruta. Tot i això, la ruta també es pot fer amb animals de companyia i/o amb bicicleta.

En aquesta ruta podreu gaudir dels paisatges i les vistes del terme municipal de Centelles, alhora que podreu descobrir les restes d’estil romànic que encara hi ha en aquest municipi.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del romànic a Centelles, una ruta en què podreu gaudir del paisatge i de les restes patrimonials que hi ha en aquest municipi.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Centelles és un poble situat al sud de la Plana de Vic. Tot i que el poble té orígens medievals, aquest està situat en una àrea ocupada des de temps prehistòrics.

Aquest municipi està situat al costat del congost del Tagamanent, just al costat del Parc Natural del Montseny.

Per més informació: www.centelles.cat

Hi ha varies maneres per poder arribar a aquesta ciutat:

 • Cotxe (carreteres):
  • C-17 (Barcelona-Puigcerdà)
  • C-1413b(Sant Feliu de Codines – els Hostalets de Balenyà) 
 • Transport públic:
  • (consultar horaris aRENFE)
  • Autobús.
   • Barcelona – Vic(consultar horaris a SAGALÉS)

 

up arrow

233 m

refresh

SI

arrow down

233 m

clock

4.00 H

Distance to travel between two points 64

10.9 KM

Buscar Ruta

Troba la teva ruta