/* */

Llegendes de Ripoll

3:30 hores
 • COOLTUR Turisme Cultural - Ripoll - Monestir de Ripoll
 • COOLTUR Turisme Cultural – Ripoll – restes arqueològiques de l’antiga muralla-compressed
 • COOLTUR Turisme Cultural – Ripoll – Santa Maria de Catllar-compressed
 • COOLTUR Turisme Cultural – Ripoll – bosc en camps-compressed
 • COOLTUR Turisme Cultural – Ripoll – camí ple d’arbres-compressed
 • COOLTUR Turisme Cultural – Ripoll – interior de Santa Maria de Catllar-compressed

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta de les Llegendes de Ripoll

Abans de l’arribada de l’era digital, per entretenir-se, la gent s’explicava Llegendes. Aquestes, es transmetien, de generació en generació a través de la tradició oral. A més, totes les llegendes barrejaven indrets coneguts per l’oient, amb històries màgiques. A part d’entretenir, les llegendes també servien per educar, moralment, a la població. Tot i que, malauradament, moltes de les llegendes catalanes han desaparegut, encara se’n conserven algunes.

En el cas de Ripoll, encara es conserven diverses llegendes. En aquest cas, totes les llegendes conservades estan relacionades, directament, amb indrets religiosos. És per aquest motiu que des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta de les Llegendes de Ripoll. A través d’aquesta ruta podreu conèixer les llegendes que encara es conserven en aquest municipi del Ripollès. A més, també podreu gaudir de l’entorn natural d’aquesta població.

Aquesta és una ruta d’uns 10 km. Degut al seu desnivell, creiem que aquesta és una ruta per a caminadors/es. A més, aquesta ruta també es pot fer amb animals de companyia.  Alhora que aprendreu les llegendes que encara es conserven en aquest municipi, també gaudireu dels paisatges de Ripoll.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta de les Llegendes de Ripoll.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Ripoll, actual capital de la Comarca del Ripollès,  estan al costat dels rius Freser i Ter. Aquesta ciutat ha estat un gran focus de la vida industrial al Pirineu, on cal destacar-ne el seu gran monestir.

Per més informació: http://www.ripoll.cat/

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres)
  • C-17 (Barcelona – Ripoll)
  • C-26 (Alfarràs – Borrassà)
  • N-260a (Conca de Dalt – Senterada)
 • Transport públic

up arrow

465 m

refresh

SI

arrow down

465 m

clock

3.30 H

Distance to travel between two points 64

9.49 KM