/* */

Romànic a Tona

 • COOLTUR Turisme Cultural - Tona - Castell de Tona i Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Camp de les Lloses, amb vistes del turó del castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Torre del Castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – lateral de Sant Andreu de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – vistes des del Castell de Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – Sant Miquel de Vilageriu a Tona
 • COOLTUR Turisme Cultural – Tona – vistes del turó del castell de Tona

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta del Romànic a Tona

Durant l’Edat Mitjana va aparèixer, a tot Europa, un estil artístic comú, el Romànic. Des de la desaparició de l’Imperi Romà, aquest va ser el primer moviment artístic homogeni a tot Europa. No obstant això, ben aviat van aparèixer certes diferències entre els diferents regnes. A través d’aquest art, es van construir molts edificis. Alguns d’aquests edificis eren de caràcter civil, com els castells. Tot i això, els edificis més emblemàtics d’aquest art van ser les diferents esglésies que encara es conserven en moltes poblacions.

A Tona encara es conserven alguns edificis d’estil Romànic. És per aquest motiu que des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta del Romànic a Tona. A través d’aquesta ruta, podreu descobrir els edificis romànics que encara es conserven. A més, també podreu gaudir de l’entorn natural d’aquesta població d’Osona.

Aquesta és una ruta circular d’uns 7 km. Creiem que aquesta és una ruta que es pot fer amb tota la família. A més, aquesta ruta també es pot fer amb animals de companyia i/o amb bicicleta.  Alhora que descobrireu els edificis romànics que encara es conserven, també gaudireu de l’entorn natural de Tona.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del Romànic a Tona.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Tona és un municipi situat a la part sud de la Plana de Vic. Tradicionalment, Tona ha estat una població vinculada a l’agricultura i la ramaderia, encara que amb les bones comunicacions amb les que compta actualment, aquest poble s’ha anat industrialitzant.

Per a més informació: http://www.tona.cat/

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres)
  • C-17 (Barcelona – Ripoll)
  • BV-5303 (Tona – Seva)
 • Transport públic

 

up arrow

129 m

refresh

SI

arrow down

129 m

clock

3.00 H

Distance to travel between two points 64

6.67 KM