/* */

Romànic a Sobremunt

 • COOLTUR Turisme Cultural - Sobremunt - Vista aèria de Sant Martí Xic
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Santa Llúcia de Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Sant Martí Xic
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Rectoria de Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Casa a Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt -Restes del Castell de Voltregà
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Ajuntament de Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – poble de Sobremunt

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta del Romànic a Sobremunt

Durant l’Edat Mitjana va aparèixer, a tot Europa, un estil artístic comú, el Romànic. Des de la desaparició de l’Imperi Romà, aquest va ser el primer moviment artístic homogeni a tot Europa. No obstant això, ben aviat van aparèixer certes diferències entre els diferents regnes. A través d’aquest art, es van construir molts edificis. Alguns d’aquests edificis eren de caràcter civil, com els castells. Tot i això, els edificis més emblemàtics d’aquest art van ser les diferents esglésies que encara es conserven en moltes poblacions.

A Sobremunt encara es conserven alguns edificis d’estil Romànic. És per aquest motiu que des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta del Romànic a Sobremunt. A través d’aquesta ruta, podreu descobrir els edificis romànics que encara es conserven. A més, també podreu gaudir de l’entorn natural d’aquesta població d’Osona.

Aquesta és una ruta circular d’uns 13 km. Degut a la seva distància, creiem que aquesta és una ruta per a caminadors/es. A més, aquesta ruta també es pot fer amb animals de companyia i/o amb bicicleta.  Alhora que descobrireu els edificis romànics que encara es conserven, també gaudireu de l’entorn natural de Sobremunt.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del Romànic a Sobremunt.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Sobremunt és un petit municipi situat a la Catalunya Central, a l’altiplà del Lluçanès. Documentat des d’època Medieval, actualment aquest municipi ens ofereix un seguit de rutes rurals amb un paisatge espectacular.

Per a més informació sobre aquest poble: www.sobremunt.cat

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres):
  • BV-4607  (Sant Boi de Lluçanès – Sobremunt)
 • Transport públic

up arrow

341 m

refresh

SI

arrow down

341 m

clock

4.00 H

Distance to travel between two points 64

12.55 KM