/* */

Romànic a Centelles

 • COOLTUR Turisme Cultural - Centelles - restes arqueológiques de l'Església de Santa Magdalena de Vilarestau
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Església de Sant Antoni de les Codines
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Vistes del Castell de Centelles
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Mare de Déu del Socors
 • COOLTUR Turisme Cultural – Centelles – Casa de Pagès de Centelles

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta del Romànic a Centelles

Durant l’Edat Mitjana va aparèixer, a tot Europa, un estil artístic comú, el Romànic. Des de la desaparició de l’Imperi Romà, aquest va ser el primer moviment artístic homogeni a tot Europa. No obstant això, ben aviat van aparèixer certes diferències entre els diferents regnes. A través d’aquest art, es van construir molts edificis. Alguns d’aquests edificis eren de caràcter civil, com els castells. Tot i això, els edificis més emblemàtics d’aquest art van ser les diferents esglésies que encara es conserven en moltes poblacions.

A Centelles encara es conserven alguns edificis d’estil Romànic. És per aquest motiu que des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta del Romànic a Centelles. A través d’aquesta ruta, podreu descobrir els edificis romànics que encara es conserven. A més, també podreu gaudir de l’entorn natural d’aquesta població d’Osona.

Aquesta és una ruta circular d’uns 11 km. Degut al seu recorregut, creiem que aquesta és una ruta per a caminadors/es. A més, aquesta ruta també es pot fer amb animals de companyia i/o amb bicicleta.  Alhora que descobrireu els edificis romànics que encara es conserven, també gaudireu de l’entorn natural de Centelles.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del Romànic a Centelles.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Centelles és un poble situat al sud de la Plana de Vic. Tot i que el poble té orígens medievals, aquest està situat en una àrea ocupada des de temps prehistòrics.

Aquest municipi està situat al costat del congost del Tagamanent, just al costat del Parc Natural del Montseny.

Per més informació: www.centelles.cat

Hi ha varies maneres per poder arribar a aquesta ciutat:

 • Cotxe (carreteres):
  • C-17 (Barcelona-Puigcerdà)
  • C-1413b(Sant Feliu de Codines – els Hostalets de Balenyà) 
 • Transport públic:
  • (consultar horaris aRENFE)
  • Autobús.
   • Barcelona – Vic(consultar horaris a SAGALÉS)

 

up arrow

233 m

refresh

SI

arrow down

233 m

clock

4.00 H

Distance to travel between two points 64

10.9 KM