/* */
COOLTUR Turisme Cultural - Prats de Lluçanès - Vistes del poble de Prats de Lluçanès des de la costa del Grau

Què visitar al municipi de Prats de Lluçanès

Des de COOLTUR Turisme Cultural us fem una extensa proposta sobre què visitar al municipi de Prats de Lluçanès, situat a l’altiplà del Lluçanès. A través de la nostra proposta, podreu descobrir aquest poble de la comarca d’Osona!

Tot i ser un municipi de petites dimensions, Prats de Lluçanès és l’actual municipi més gran de l’altiplà del Lluçanès, situat dins de la comarca d’Osona.

Malgrat les seves dimensions, Prats de Lluçanès ha estat protagonista en molts dels fets històrics que hi ha hagut a Catalunya. De fet, en aquest municipi, el 1833, va ser on es va iniciar la Primera Guerra Carlina a tot Catalunya. En aquest cas, Josep Galceran, junt amb altres homes, van ser els primers en alçar-se a favor de Carles V, pretendent carlí a la corona Espanyola.

A més, en aquest municipi també hi va viure una de les últimes bruixes de Catalunya, la Bruixa Napa, que va viure en aquest municipi a finals del segle XVIII.

En aquest poble, a més, hi va residir Miquel Soldevila, un gran artista català.

A part d’haver estat protagonista de diferents fets històrics, a Prats de Lluçanès també hi podeu trobar un gran nombre d’elements patrimonials de gran valor. En podem destacar l’església romànica de Sant Andreu de Llanars, el Roc Foradat, la Pedra Dreta, el Safareig Municipal, etc.

Des de COOLTUR Turisme Cultural us animem a visitar el municipi de Prats de Lluçanès.

Si voleu saber què visitar al municipi de Prats de Lluçanès, a continuació hi trobareu una proposta que us permetrà gaudir d’aquest municipi de l’altiplà del Lluçanès, dins de la comarca d’Osona!