/* */
Església de Santa Maria Què visitar a Caldes dEstrac Maresme COOLTUR Turisme Cultural

Què visitar al municipi de Caldes d’Estrac

Des de COOLTUR Turisme Cultural us fem una extensa proposta sobre què visitar al municipi de Caldes d’Estrac, un poble situat a la costa central catalana.  A través de la nostra proposta podreu descobrir aquest municipi de la comarca del Maresme!

Caldes d’Estrac, conegut, també, pel diminutiu de Caldetes, és un petit municipi situat a la comarca del Maresme, just a tocar de la costa central catalana.

En aquest municipi s’hi ha localitzat restes de població des d’època neolítica, però no és fins el 1042 quan apareix, en la documentació conservada, el nom de Caldes. Val a dir, per això, que no va ser fins el 1715 quan Caldes d’Estrac va ser considerat un municipi independent.

Una de les curiositats de Caldes d’Estrac és que en aquest municipi hi brolla aigua termal. De fet, les qualitats curatives d’aquesta aigua, que surt a 39 graus centígrads, són conegudes i utilitzades des del segle XIII. A més, encara avui hi ha situat un balneari, de titularitat pública, que es remunta al segle XIX.

Al llarg de tot el municipi hi podem observar restes patrimonials de diferents èpoques. Una de les més cridaneres són les torres de guaita que hi ha al llarg d’aquest municipi. Aquestes torres servien per a protegir Caldes d’Estrac de possibles atacs de corsaris.

També hi ha un gran nombre d’edificis d’estil modernista, noucentista, eclèctic i neoclàssic. Aquests edificis es van construir durant el segle XIX-XX com a segones residències de famílies que volien passar les vacances al costat de la costa.

Des de COOLTUR Turisme Cultural us animem a visitar Caldes d’Estrac i de descobrir-hi els seus elements més destacats.

Si voleu saber què visitar al municipi de Caldes d’Estrac, a continuació hi trobareu una proposta que us permetrà gaudir d’aquest poble!