Nom d'Alpens Forjat - Què visitar a Alpens - COOLTUR Turisme Cultural

Què visitar al municipi d’Alpens

Carregant el mapa, espereu ...

Des de COOLTUR Turisme Cultural us fem una extensa proposta sobre què visitar al municipi d’Alpens. A través de la nostra proposta, podreu descobrir, extensament, aquest poble del Lluçanès!

Alpens és un petit poble situat a la comarca natural de l’altiplà del Lluçanès, dins de la comarca d’Osona.

Alpens és un petit municipi amb un marcat caràcter rural. De fet, sembla un poble que ha estat congelat en el temps! Els seus carrers són estrets, i la major part dels seus edificis són de pedra, cosa que fa que sigui un poble de postal!

Durant la tercera Guerra Carlina (1872-76), a Alpens hi va haver una gran batalla entre els dos exèrcits que s’enfrontaven, els carlins i els isabelins. Tot i això, aquesta cruent batalla, que la van guanyar els carlins, no va servir per canviar el transcurs de la Guerra.

Val a dir, per això, que Alpens és la capital catalana del ferro forjat. Entre els seus carrers hi podeu trobar un gran nombre d’elements de ferro forjat, des de dracs fins a bancs, papereres, estàtues… I és que a Alpens, des de ja fa molts anys, i de forma bianual, s’hi celebra una trobada mundial de forjadors! En aquesta trobada es pot veure com forjadors d’arreu del món treballen, conjuntament, per forjar peça coral. Un cop acabada aquesta trobada, la peça forjada es situa entre els carrers d’aquest municipi.

A part de l’entramat urbà, Alpens també compta amb un gran terme municipal d’una gran bellesa natural. Dins del seu terme es pot gaudir de la natura en estat pur, deixant que la verdor dels seus boscos ens inundin de tranquil·litat. A més, també hi podeu trobar un gran nombre de petites esglésies romàniques, i formacions geològiques de llegenda, que fan més idíl·lic aquest petit poble de l’altiplà del Lluçanès.

Si no sabeu què visitar al municipi d’Alpens, a continuació hi trobareu una proposta que us permetrà gaudir d’aquest municipi de postal!