Sant Pere de Serrallonga - Què visitar a Alpens - COOLTUR Turisme Cultural

Què visitar a l’altiplà del Lluçanès

Carregant el mapa, espereu ...

Des de COOLTUR Turisme Cultural us fem una extensa proposta sobre què visitar a l’altiplà del Lluçanès. A través de la nostra proposta, podreu descobrir, extensament, aquesta comarca natural!

L’altiplà del Lluçanès és una comarca natural situada entre les comarques d’Osona, el Bages i el Berguedà, al centre de Catalunya. Actualment, un total de 13 municipis conformen aquesta comarca natural catalana.

El Lluçanès és un territori serè, amb una gran riquesa natural i patrimonial. Fent una volta pel Lluçanès, podreu descobrir com aquesta comarca natural té un munt d’indrets de postal!

Entre les contrades del Lluçanès, hi podreu descobrir una riquesa natural inigualable. Des de boscos que us aportaran tranquil·litat i serenor, fins a un gran nombre de rieres plenes de gorges  d’una espectacularitat inigualable. A més, també hi trobareu un munt de rutes que us permetran gaudir de l’esport.

A part de la natura, el Lluçanès també compta amb una rica història i un extens patrimoni. Al llarg de la història, i malgrat haver estat obviat per la majoria d’historiadors, el Lluçanès ha estat un escenari protagonista de la història catalana. De fet, entre altres coses, al Lluçanès va ser on va començar, el 1833, la Primera Guerra Carlina a tot Catalunya.

A part de la riquesa històrica, entre els seus municipis també hi podreu descobrir un gran nombre d’indrets d’una gran riquesa patrimonial. Des de jaciments arqueològics de primer ordre, fins a un munt d’edificis de diferents corrents arquitectòniques. En aquest sentit, en podem destacar les esglésies romàniques conservades, així com els edificis barrocs.

Des de COOLTUR Turisme Cultural us animem a descobrir aquesta comarca natural catalana. Segur que us enamorarà!

A continuació hi podreu veure la nostra proposta sobre què visitar a l’altiplà del Lluçanès.