Presentació de la ruta de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès (1936 – 39)

12/02/2018
Notícies

Des de COOLTUR Turisme Cultural us volem convidar a la presentació de la ruta de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès.

Des de COOLTUR us volem convidar a la presentació de la ruta de la LA GUERRA CIVIL A PRATS DE LLUÇANÈS (1936 – 39), que es durà a terme el divendres 16 de febrer, a les 20.00 hores a la Sala Cal Bach de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès (Passeig Lluçanès, s/n).

A través d’aquesta nova ruta, podrem tenir una visió general de com es va viure la Guerra a Prats de Lluçanès i quins canvis hi va haver en aquest poble tant durant la Guerra, com un cop el poble va ser ocupat per l’Exèrcit Franquista. En aquest aspecte, descobrirem com va funcionar l’Ajuntament de Prats de Lluçanès durant aquests anys de guerra, i com aquest ajuntament va gestionar els proveïments, que cada vegada escassejaven més. També veurem com es va gestionar la gran arribada de refugiats que provenien d’altres zones espanyoles, i quines indústries de guerra hi va haver a Prats, entre d’altres aspectes. A més a més, descobrireu com es va implantar la Dictadura Franquista un cop aquest poble va ser ocupat.

Al final de l’acte explicarem com va ser l’ocupació de Prats de Lluçanès, que el passat 3 de febrer va complir 79 anys. Per a poder explicar aquesta ocupació, parlarem de com es va organitzar l’exèrcit Republicà per gestionar la defensa de Prats de Lluçanès, i us mostrarem com van ser els dos dies de combats que hi va haver per ocupar Prats de Lluçanès, i que va deixar un gran estol de morts.

A més a més, també us mostrarem, a través de fotografies, algunes de les restes de trinxeres que encara es conserven en aquest poble. Si bé és cert que algun d’aquests trams de la línia defensiva Republicana són coneguts per la població (com són les trinxeres que hi ha entre Santa Llúcia i Santa Eulàlia de Pardines), també us descobrirem altres zones inèdites que han passat més desapercebudes pels seus veïns.

No us ho penseu més, i veniu a la presentació de la ruta de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès.