Presentació de la nova ruta de COOLTUR de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès

17/02/2018
Notícies

Ahir vam presentar, davant d’una seixantena de persones, la ruta de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès. Aquesta, és la segona ruta de la Guerra Civil que hem creat.

La ruta, que ja està disponible a la nostra pàgina web, fa un recorregut tant per dins del poble com pels afores d’aquest, i ens ajudarà a tenir una visió general de com es va viure al poble, i quins canvis va patir durant la Guerra Civil. Veurem, doncs, des de la creació del Comitè de Milicies Antifeixistes, com l’ajuntament va gestionar la vida al poble durant els anys de la guerra, la indústria de guerra que es va instal·lar al poble, fins a la persecució religiosa que hi va haver i la gestió que es va fer, des d’un primer moment, de l’arribada dels refugiats provinents d’altres punts de la República Espanyola.

Durant el recorregut, també podrem veure com va ser l’ocupació Franquista de Prats, explicant el combat que va durar dos dies i va deixar, segons fons de l’exèrcit Franquista, més de 250 morts de les tropes republicanes. A més, també us marquem els punts on encara es conserven algunes restes d’aquests intensos combats, com les trinxeres que hi ha entre Santa Llúcia i Santa Eulàlia de Pardines, o les trinxeres inèdites que hi ha a la costa de Sant Sebastià.

Al final del recorregut, fem una breu explicació dels primers dies de Franquisme a Prats de Lluçanès, des de la constitució de la comissió gestora abans de formar el primer ajuntament franquista, fins a la construcció, amb treballs forçats del ja desaparegut Centre Casal Castells (antic teatre municipal) o de l’actual camp de futbol.

Des de COOLTUR esperem que gaudiu d’aquest recorregut, i si la voleu fer guiada, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari de contacte.