/* */

La pedra dreta és un menhir que es troba situat al costat de la carretera que uneix Prats de Lluçanès amb Lluçà, dins del terme municipal de Lluçà.

Algunes persones han pensat que aquest menhir és d’època prehistòrica. No obstant això, el més probable és que sigui una fita de terme, o per marcar un dels camins de transhumància que creuen el Lluçanès.

Aquest indret és peculiar, ja que a part de tenir unes grans vistes de la Vall de Merlès i del Pirineu, està relacionat amb la bruixeria. Segons algunes llegendes, en aquest indret s’hi celebraven diferents akelarres entre les bruixes del Lluçanès i del Berguedà.

De fet, encara avui en dia s’hi celebra un acte que ens pot recordar al d’un akelarre. Per cinquagesma, es sol reunir diferents persones al voltant d’aquest monument, i hi fan danses que poden recordar a les d’una reunió de bruixes. A part dels balls, tradicionalment la gent també recollia herbes aromàtiques que deixaven al peu del monòlit.

A més, hi ha persones que afirmen que si us abraceu a aquesta pedra descalços, i/o despullats, aquesta pedra us transmetrà molt bona energia.