/* */

La Pedra del Sacrifici està situada als peus del turó de l’església de Sant Feliuet, dins del terme municipal de Tavèrnoles, a la comarca d’Osona.

Aquesta és una pedra de gres de grans dimensions, que forma una balma a la seva banda oest. Encara avui podem observar diferents retalls a la roca, així com solcs i forats fets artificialment. La balma té uns 3 metres de fondària, i una alçada de 4,5 metres. Durant els anys 60 s’hi van realitzar diferents excavacions arqueològiques, en les quals s’hi van localitzar diferents tombes humanes, així com diferents materials arqueològics. Entre aquests materials, en podem destacar uns fragmets ceràmics, així com una destral de pedra pulida. Tots aquests materials, estan conservats al Museu Episcopal de Vic.

A més, s’ha conservat una llegenda relacionada amb aquesta gran pedra. Segons la llegenda, el nom d’aquesta pedra és perquè era utilitzada per fer-hi sacrificis humans. En aquests sacrificis, la sang de les persones sacrificades regalimava per les canaletes que hi ha gravades a la roca.

També es diu que fa diversos segles, en aquesta roca s’hi reunien diferents bruixes. En aquestes reunions, es comptabilitzaven les malifetes de les bruixes, i si alguna no havia fet prou maldats, era executada en aquesta pedra. Després del ritual, les bruixes provocaven una gran tempesta per a   poder netejar la sang de les bruixes executades.