/* */

El Monestir de Sant Pere està situat al costat del carrer del Monestir, dins del centre urbà de Camprodon, a la comarca del Ripollès.

El Monestir de Sant Pere va ser fundat el 950, pel comte Guifré de Besalú. Actualment, per això, només es conserva l’església de Sant Pere, construïda a mitjans del segle XII.

L’església de Sant Pere té una planta de creu llatina, amb cinc absis de planta quadrada. A l’interior, el sostre és sostingut per una volta apuntada i reforçada amb arcs torals. A més, als absis hi podem observar finestres de mig punt.

Al creuer de l’església hi ha una cúpula de grans dimensions. A l’exterior de la cúpula hi ha una llantera octogonal que fa de base del campanar de torre de dos pisos. Al primer pis del campanar, hi ha una obertura d’arc de mig punt, i al segon pis del campanar, hi ha una doble finestra a les quatre cares del campanar.

La porta d’entrada està formada per tres arcs en degradació, junt amb dues arquivoltes cilíndriques que estan sostingudes per columnes als laterals.

Alguns dels capitells del desaparegut claustre del Monestir de Sant Pere els podem veure a l’altar de l’església de Santa Maria de Camprodon, així com al Museu d’Art de Girona.