/* */

Llegendes de Dimonis a l’Esquirol

3:00 hores
 • COOLTUR Turisme Cultural - L'Esquirol - Cascada del Gorg dels Dimonis
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Pont del Diable
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Riera de les Gorgues
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Paret de Roca Natural sobre la Riera de les Gorgues
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Sant Bartomeu Sesgorgues
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Font de la Teuleria
 • COOLTUR Turisme Cultural – L’Esquirol – Església de Santa Maria de Corcó

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta de les Llegendes de Dimonis a l’Esquirol

Abans de l’arribada de l’era digital, per entretenir-se, la gent s’explicava Llegendes. Aquestes, es transmetien, de generació en generació a través de la tradició oral. A més, totes les llegendes barrejaven indrets coneguts per l’oient, amb històries màgiques. A part d’entretenir, les llegendes també servien per educar, moralment, a la població. Tot i que, malauradament, moltes de les llegendes catalanes han desaparegut, encara se’n conserven algunes.

A l’Esquirol s’hi ha conservat un gran nombre de llegendes relacionades amb els dimonis. És per aquest motiu que us proposem la ruta turística de les Llegendes de Dimonis a l’Esquirol. A través d’aquesta ruta podreu conèixer les llegendes conservades. A més, també podreu gaudir de la gran riquesa natural que hi ha en aquest municipi del Collsacabra.

Aquesta és una ruta d’uns 9 km. Degut al seu desnivell, creiem que aquesta és una ruta per a caminadors/es. A més, aquesta ruta també es pot fer amb animals de companyia.  Alhora que aprendreu les llegendes que encara es conserven en aquest municipi, també gaudireu dels paisatges de l’Esquirol.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta de les Llegendes de Dimonis a l’Esquirol.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

L’Esquirol (antigament també conegut com a Santa Maria de Corcó), és un poble format al llarg del segle XV en la ruta que unia Vic amb Olot. Aquest poble, amb una gran agricultura i ramaderia, està situat als vorals del Collsacabra, just al costat de la riera de les Gorgues, oferint un paisatge amb una gran espectacularitat.

Per a més informació:  http://www.lesquirol.cat/

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres)
  • C-153 (Vic – Olot)
 • Transport públic
  • Autobús consultar horaris a:

up arrow

344 m

refresh

SI

arrow down

344 m

clock

3.00 H

Distance to travel between two points 64

8.6 KM