/* */

La Llotja, conegut també com a la Llotja del Blat, és un edifici situat entre la Plaça del Pes, la Plaça Sant Felip i el carrer Ciutat, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

Originalment, l’edifici de la Llotja es va construir per a situar-hi el Consell de la Ciutat de Vic. Aquest primer edifici, construït al segle XIV i obra de Joan Colet, tenia una planta baixa amb arcades obertes i una columna central. Ja al segle XV es va construir un pis superior, obra de Jaume Cavallers. Al segle XVI, aquest edifici es va ampliar, i entre els anys 1922 i el 1931 l’arquitecte Joan Maria Pericas hi va realitzar unes reformes.

A la planta baixa de l’edifici de la Llotja hi ha diferents arcs amb l’escut de la ciutat de Vic. Al primer pis hi ha finestres rectangulars, a on també hi podem veure els escuts de la ciutat, així com un ampli finestral gòtic amb calats i columnetes. Al segon pis hi ha diverses finestres. Podem destacar, d’aquest edifici, les vidrieres emplomades, i les reixes de ferro forjat, que decoren els portals de la planta baixa.