/* */

Gorg Negre des de Sobremunt

4:00 hores
 • COOLTUR Turisme Cultural - Sobremunt - Imatge del Gorg Negre de Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – poble de Sobremunt
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Pantà de Sant Bartomeu del Grau
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sant Boi de Lluçanès – L’aumatell
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Casa a la riba del Sorreig
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sant Boi de Lluçanès – Presa del Molí de l’Aumatell
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Vistes del Gorg Negre
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Riera del Sorreig
 • COOLTUR Turisme Cultural – Sobremunt – Cascada del Gorg Negre

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta del Gorg Negre des de Sobremunt

La bruixeria va ser un fenomen real que va tenir lloc durant el segle XVII. En aquest període, moltes dones, i algun home, van ser detinguts, jutjats i executats per bruixeria. Se’ls acusava d’haver fet un pacte amb el diable. A més, també se’ls atribuïa les grans sequeres, i les grans tempestes que van assolar les collites.

Paral·lelament a aquests processos de bruixeria, van aparèixer un gran nombre de llegendes de bruixeria. Aquestes llegendes, a part d’entretenir, també servien per atemorir i educar a la població. En aquesta ruta, us proposem anar al Gorg Negre des de Sobremunt. Segons les llegendes conservades, en aquest gorg hi vivien diverses bruixes. A més, aquestes bruixes eren les culpables d’haver creat grans tempestes que van devastar la Plana de Vic. A part, a través d’aquesta ruta també podreu gaudir del paisatge natural que hi ha en aquest municipi.

Aquesta és una ruta circular d’uns 14 km. Degut a la seva distància, creiem que aquesta és una ruta per a caminadors/es. No obstant això, també es pot fer amb animals de companyia. Alhora que aprendreu les llegendes de bruixeria conservades, també gaudireu dels paisatges de Sobremunt.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta del Gorg Negre des de Sobremunt.

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Sobremunt és un petit municipi situat a la Catalunya Central, a l’altiplà del Lluçanès. Documentat des d’època Medieval, actualment aquest municipi ens ofereix un seguit de rutes rurals amb un paisatge espectacular.

Per a més informació sobre aquest poble: www.sobremunt.cat

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres):
  • BV-4607  (Sant Boi de Lluçanès – Sobremunt)
 • Transport públic

up arrow

577 m

refresh

SI

arrow down

577 m

clock

4.00 H

Distance to travel between two points 64

13.85 KM