/* */

El Gorg dels Dimonis es troba situat a la riera de les Gorgues, dins del terme municipal de l’Esquirol.

Aquest gorg es troba en un indret d’una gran bellesa natural, on es pot gaudir de la natura i la tranquilitat.

Els gorgs són indrets que poden arribar a ser molt perillosos. A més, la gent creia que en aquests indrets hi vivien les bruixes i bruixots, i que també eren una entrada a l’infern.

Al gorg dels Dimonis s’hi ha conservat una llegenda que ens demostra la creença popular de que els gorgs eren una entrada a l’infern. Segons la llegenda, fa molts anys, dos pagesos de la zona van voler comprovar la profunditat del gorg. Aquests pagesos eren de Cal Campes i de Ca l’Intentes.

Per a poder comprovar la profunditat del gorg, van agafar unes cordes i hi van lligar una pedra en una de les puntes. Van tirar la corda amb la pedra a dins del gorg, i van anar deixant corda. Van anar allargant la corda, doncs no trobaven el fons del gorg. Al cap de molta estona van sentir una veu que els va dir: “Tira, Intentes, tira, Campes, que amb altres cordes no hi arribareu”. Era el mateix dimoni que els deia que el gorg no tenia fons. En sentir aquella veu, els dos pagesos van marxar a corre cuita, i mai més es van acostar a aquest gorg.