/* */

El ferro forjat és una tècnica utilitzada durant mil·lennis. A través del treball del ferro, a altes temperatures, s’ha aconseguit modelar aquest mineral. Amb aquesta tècnica, s’han pogut crear un immens nombre d’objectes, des de reixats fins a escultures.

Cada cop més, per això, hi ha menys ferrers que es dediquin a la forja artística. Per sort, a Sant Feliu encara es conserva aquest ofici. Si fem una passejada pel centre urbà de Sant Feliu Sasserra, encara podem observar un gran nombre d’elements de ferro forjat. Molts d’aquests elements són passamans que prenen forma de drac. També hi podem observar la representació d’un fanal amb un drac, i un picaporta en forma de cap de ruc. La creació de dracs en ferro forjat la podem entendre pel simbolisme de la figura del drac amb el foc.

A part d’aquests elements artístics, la majoria de cases tenen un picaporta de ferro forjat, encara que són de producció industrial. Molts d’aquests picaportes representen una mà que sustenta una bola. En aquest cas, entenem que aquesta peça representa la mà de Déu que sosté el món. En aquest cas, cada cop que s’utilitza aquest picaporta simbolitza una forma de beneir la casa.