/* */

La Farinera Costa, coneguda també com la Catalana, o Farinera Torra, està situada al Carrer Bisbe Morgades, al centre urbà de la ciutat de Vic.

Aquesta fàbrica va ser ideada per l’arquitecte modernista Enric Sagnier, i va ser construïda el 1896. Durant el 2009, es va fer una reforma integra d’aquest edifici a càrrec de l’arquitecte Jordi Garcés.

En un principi, aquest edifici es va construir per a la producció d’embotits. No obstant això, durant la dècada dels anys 1930, fins el 2007, aquest edifici va ser utilitzat per a la fabricació de farines.

Aquesta fàbrica és de planta rectangular, amb un semisoterrani i quatre pisos d’alçada. Es va construir amb obra vista, i encara conserva bells esgrafiats i estucats a la part exterior.

A la façana principal, que dona al carrer Bisbe Morgades, hi ha un baix relleu, al nivell del primer pis, on hi ha Sant Jordi matant el drac. Actualment, per això, l’entrada a l’edifici es troba en una part lateral.

Un dels elements més destacats d’aquest edifici són les baranes dels balcons, que estan decorades amb escultures d’animals, tant porcs comuns com porcs senglars, que estan rodejats d’elements vegetals. Aquests elements decoratius fan referència al primer ús de la fàbrica quan s’hi produïa embotits.