/* */

El Convent i església de Sant Domènec està situat a la Rambla de l’Hospital, just al costat del centre històric de Vic.

L’església de Sant Domènec va ser construïda el 1658 per ordre del Bisbe Francesc Crespí. A l’església hi havia un retaule que el 1694 van fer construir les confraries de blanquers, aluders, guanters, tiranters i pergaminers. El convent i el claustre van ser construïts el 1723 per obra de l’arquitecte Josep Morató, i decorat per l’escultor Jacint Morató.

L’església compta amb una façana coronada per una teuladeta amb el carener perpendicular i els laterals den forma curvilínia. Té un portal emmarcat per nerviacions trilobulades que descansen en capitells llisos. Al centre de la porta, hi ha una petxina inscrita. A sobre del portal, hi ha uns esgrafiats vegetals amb un medalló al damunt, així com la imatge de la Verge dins una fornícula.

La planta de l’església és de creu llatina, amb una cúpula al creuer i quatre capelles laterals.

El convent és de planta rectangular i consta de planta baixa, dos pisos i golfes.

El claustre és de planta quadrada amb set columnes a cada costat. Cada columna es coronada per capitells compostos, i al centre de cada arcada hi ha capitells suspesos decorats amb fulles. A dins del claustre hi a un pou.

Aquest edifici ha tingut diferents funcions al llarg de la seva història. Va ser col·legi de monges, banys públics, el 1834 va ser jutjat de primera instància, i el 1875 va ser una caserna militar. A més, durant l’ocupació napoleònica va ser una de les poques esglésies que va quedar oberta.

Durant la Guerra Civil Espanyola, aquest edifici va ser utilitzat per a ubicar-hi una indústria de Guerra. En aquest cas, aquí s’hi va ubicar la fàbrica de tabac CAT de Tarragona.

Durant aquest conflicte bèl·lic, a més, també es va utilitzar l’església de Sant Domènec com a seu del Sindicat Agrícola i Cooperatiu de Vic.

Actualment, i després d’una reforma duta a terme per l’arquitecte Lluís Nadal, el 1979, aquest edifici és la seu de l’Escola d’Arts i Oficis de Vic.