/* */

L’església del Carme, d’estil barroc, està situada a la Rambla Davallades, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

Originalment, aquesta església es va construir el 1418, després que els frares carmelites arribessin a Vic. Tot i això, l’església barroca no es va començar a construir fins el 1588, encara que no va ser fins al segle XVIII, després de la Guerra de Successió Espanyola, quan les obres van avançar realment. El disseny d’aquest edifici va ser realitzat per l’arquitecte Morató.

L’església del Carme té una façana de tipus basilical. La porta d’entrada és d’arc de mig punt, i està flanquejada per columnes que recolzen un arquitrau lobulat amb una fornícula on hi ha una imatge. A sobre de la porta d’entrada hi ha un rosetó i un ull de bou, i al costat de la porta d’entrada hi ha unes finestres i unes balustrades. Aquesta façana acaba amb tres pinacles.

A l’interior, podem veure com l’església del Carme és d’una sola nau amb capelles laterals i tribunes al primer pis. A l’absis hi ha un cambril dedicat a la Verge del Carme. Aquest cambril està flanquejat per columnes que sustenten una corona.