/* */

L’església de Santa Maria està situada al costat de l’església de Sant Pere, al carrer Monestir, al centre urbà de Camprodon, a la comarca del Ripollès.

L’església de Santa Maria es va construir durant el segle XI, per ordre dels monjos del monestir de Sant Pere de Camprodon, per a fer-la servir com església parroquial. Aquesta església va ser restaurada en diverses ocasions, i actualment té un marcat estil gòtic del segle XIV.

L’església de Santa Maria és d’una sola nau de grans dimensions, dividida en quatre trams gracies a arcs torals de punt rodó. L’absis de l’església de Santa Maria és poligonal, i està reforçat, a l’exterior, per contraforts. A l’exterior podem veure un gran campanar d’espadanya.

A l’interior encara hi ha dues capelles laterals d’estil gòtic. També en podem destacar la capella dels Dolors, d’estil Barroc, construïda entre el 1710 i el 1722.

Al presbiteri hi ha un altar recolzat sobre quatre capitells d’estil romànic. Segurament, aquests capitells són del desaparegut claustre del monestir de Sant Pere.

Aquesta església va ser fortificada amb la construcció d’una torre de planta rectangular.