/* */

L’Església de Santa Maria, un edifici d’estil historicista, està situada al carrer de l’Església, 25, al centre urbà de Caldes d’Estrac, a la comarca del Maresme.

Les primeres notícies conservades de l’Església de Santa Maria es remunten a l’època medieval. Originalment, aquesta església era una sufragània de Sant Andreu de Llavaneres, però el 1230 es va convertir en parròquia conventual. El 1379 va passar a ser una parròquia independent del bisbat de Barcelona.

L’església actual, per això, es va construir entre el 1805 i el 1830, en ple segle XIX. Es va decidir construir un nou temple cristià a sobre de l’antiga església del segle XIII. De l’església medieval encara es conserva la pila baptismal, així com una làpida que hi ha damunt l’entrada. Aquesta làpida és una representació de la Mare de Déu del Remei, i té un marcat estil gòtic.

Aquesta església és d’una sola nau, amb capelles laterals situades entre els contraforts. El campanar d’aquesta església es va refer i ampliar el 1868, i el 1949 es va restaurar l’absis.

La façana té un marcat estil neoromànic. Podem observar com la porta està emmarcada per tres arcs de mig punt. A sobre de la porta d’entrada hi ha un gran rosetó que dona il·luminació a l’interior de l’església de Santa Maria. A més, a banda i banda d’aquest rosetó hi ha dues finestres cegues dobles que imita les finestres del romànic més avançat. Aquestes finestres dobles estan subdividides per una petita columna de pedra. També hi ha un guardapols continu que protegeix les doble finestres cegues i el gran rosetó. A sobre del gran rosetó hi ha un petit òcul, i tot el carener de la façana és decorat amb un fris dentat que imita la decoració romànica.