/* */
  • Església de Santa Eulàlia de Puig-Oriol

Església de Santa Eulàlia de Puig-oriol

Lluçà / Santa Eulàlia de Puig-Oriol (Osona)

 

L’església de Santa Eulàlia de Puig-oriol es troba al nord del veïnat de Santa Eulàlia de Puig-oriol, dins del terme municipal de Lluçà.

L’església de Santa Eulàlia de Puig-oriol està documentada des del segle X, i actualment és una petita capella dins del cementiri municipal. Durant el segle XVIII, es va construir la nova església de Santa Eulàlia de Puig-oriol, que es troba al nord del municipi i és d’estil barroc. Aquest, és una església d’una sola nau, amb tres petites capelles laterals a cada banda.

En la façana principal hi podem observar un gran portal emmarcat amb brancals i una llinda de pedra motllurada. A sobre d’aquest portal, s’hi obre una fornícula amb una imatge de Santa Eulàlia, i mes amunt hi ha un rosetó. Aquesta façana acaba amb un tester curvilini.

El campanar està compost per una torre de planta quadrangular coronat amb una balustrada. A més, a aquesta església també hi ha adossada la rectoria.

Durant la missa que s’hi duu a terme durant el dia de la patrona, el 10 de desembre, s’hi canten uns goigs que s’han conservat.