/* */
  • Església de Sant Miquel dels Sants Què visitar a Vic Osona COOLTUR Turisme Cultural

Església de Sant Miquel dels Sants

Vic (Osona)

 

L’església de Sant Miquel dels Sants, d’estil barroc, està situada al carrer Sant Miquel dels Sants, 9, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

Sant Miquel dels Sants, fill d’Enric Argemí, va néixer el 1591 en aquest carrer de la ciutat de Vic. A la casa natal d’aquest Sant, el 1799 es va rehabilitar per a construir-hi l’església de Sant Miquel dels Sants, i segons J. Salarich, en aquesta casa hi va viure, durant molt de temps, el canonge Collell.

Aquesta església és de nau única, i per a accedir-hi es pot fer des de l’interior de la casa o des del carrer. La façana de l’església està emmarcada per uns esgrafiats que envolten l’únic ull de bou que dona llum a l’interior de l’església.

A sobre de la porta d’entrada hi ha una fornícula a on hi ha la figura de Sant Miquel. Als laterals de la fornícula hi ha unes làpides a on es parla dels preceptes a seguir per obtenir indulgències.

L’interior de l’església és decorada amb esgrafiats en motius florals. També hi ha un retaule, del segle XVII, de Sant Miquel, així com un altre retaule, de Sant Miquel, del segle XX. També hi podem trobar unes pintures, del segle XX, de Llucià Costa.