/* */

L’Església de la Santa Creu, d’estil barroc, està situada a la Rambla de l’Hospital, 50, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

L’església de la Santa Creu forma part de l’Hospital de la Santa Creu, fundat per Ramon Terrades durant el segle XIV. Aquesta església va ser dissenyada per Josep Morató Sellés, i és un precedent d’esglésies com la de la Gleva, o la de les Masies de Voltregà, d’estil barroc de transició al neoclassicisme.

L’església de la Santa Creu té planta de creu grega, amb una cúpula i un cimbori ortogonal cobert amb forma piramidal. La façana principal té un capcer lobulat, resseguit amb pedra vista. També té pinacles coronats per esferes tant al centre, com als laterals.

La porta principal és de tipus escultòrica, d’arc rebaixat amb un escut al damunt que emmarca un baix relleu en forma de creu llatina. La porta està emmarcada per dues columnes que acaben amb pinacles adossats.

En aquesta façana també hi podem veure dues petites finestres rectangulars, així com un ull de bou ortogonal amb escaires arrodonits.