/* */

L’Església de la Mare de Déu de la Bona Sort es troba situada a dins del poble de Prats de Lluçanès, a uns 500 metres al sud de l’actual església de Sant Vicenç.

Aquesta era l’església original de Sant Vicenç, i la primera menció que en tenim és de l’any 968. Va ser església parroquial fins l’any 1435. A partir d’aquell any, va passar a ser sufragània de Santa Eulàlia de Pardines.

L’edifici actual va ser restaurat el 1555 pel rector Valentí Serra. Val a dir, per això, que durant la Primera Guerra Carlina, aquesta església va ser habilitada com a hospital de campanya, ja que es trobava fora muralles. A més, el seu campanar va ser aterrat pel cabdill carlí Benet Tristany.

Aquesta església és de tradició romànica de planta rectangular, amb volta de canó i dues capelles laterals. A sobre de la porta principal, hi ha un campanar d’espadanya del segle XIX.

En la Guerra Civil, durant la nit del 23 al 24 de juliol de 1936, aquesta església va ser cremada pels milicians que van arribar a Prats de Lluçanès.