/* */

L’escorxador municipal és un edifici que es troba a l’Avinguda Pau Casals, dins de l’entremat urbà de Prats de Lluçanès.

Aquest és un edifici d’estil Modernista, de petites dimensions, que va ser construït el 1908. El seu arquitecte va ser A. Zaragoza, i va ser construït per a ser l’escorxador municipal. Com a escorxador, va mantenir la seva activitat fins a finals del segle XX.

Aquest edifici és d’una sola planta, i juga amb l’obra vista com element decoratiu. La porta principal està flanquejada per dues grans finestres. Totes les obertures estan amotllades amb elements d’obra vista.

Una de les parts més singulars d’aquest edifici, és el gran ull de bou que hi ha a sobre de la porta principal. En aquest ull de bou, hi ha un vitrall a on encara s’hi pot veure l’antic escut municipal. Al voltant d’aquest ull de bou, encara s’hi pot llegir “Matadero Publich”, que ens recorda la funció d’aquest edifici. A part del nom, també podem veure l’any en què va ser construït. La façana acaba amb un tester escalonat, que pren forma triangular.

Durant la Guerra Civil, des de l’Ajuntament de Prats es va controlar tota l’activitat de l’escorxador municipal, ja que es volia controlar els caps de bestiar que eren sacrificats.