COOLTUR neix, el 2017, amb la intenció d’oferir i ampliar l’oferta de Turisme Cultural que hi ha a Catalunya. Som uns apassionats de la cultura, i és per aquest motiu que vam decidir crear un ampli ventall de rutes turístiques basades en la història i el patrimoni local. Amb aquesta idea, us volem apropar a la història col·lectiva (nostra i vostra) i a conèixer indrets desconeguts. Grans amants del nostre entorn, des de COOLTUR també volem potenciar el turisme responsable i respectuós amb l’espai i els elements històrics per a poder-los conservar per a generacions posteriors.

Jordi Plans Canal

El Jordi és un dels ideòlegs de l’empresa de COOLTUR, i ja des de petit, és un gran amant de les històries que li explicaven els seus avis, i de la cultura popular, on ha participat en diferents associacions de cultura popular. Un cop acabats els estudis va tenir la sort de poder treballar com arqueòleg en diferents jaciments de Catalunya. Amb la crisis econòmica va anar a Anglaterra on també va treballar com arqueòleg, fins que va decidir tornar per començar l’empresa de COOLTUR. Juntament amb el Ricard Jiménez, és el responsable del contingut que hi ha a les diferents rutes turístiques.

Ricard Jiménez Herrera

El Ricard sempre ha estat un lector voraç de tots els llibres que li queien a les mans. Les assignatures d’Història sempre eren les seves preferides a l’escola i a tots els llocs on anava s’interessava per les restes del passat. Mentre estudiava a la Facultat d’Història va treballar de guia i educador al Museu Egipci de Barcelona i tot seguit ja va entrar el món de l’arqueologia, on hi va treballar durant deu anys. Amb la crisi econòmica i de sector, i al tancar l’empresa on treballava, va decidir emprendre el projecte de COOLTUR juntament amb en Jordi Plans, amb qui havia coincidit en diverses excavacions.