COOLTUR Turisme Cultural - Barcelona - Església de Sant Pau del Camp

Descobreix les restes d’art romànic de Barcelona

Carregant el mapa, espereu ...

Entre els carrers de Barcelona encara s’hi poden descobrir diferents esglésies d’estil romànic.

L’art romànic va ser un moviment artístic que va tenir lloc entre els segles XI i XIII. Malgrat ser un moviment artístic que es va donar a tot Europa, des d’un primer moment van sorgir diferències entre els diferents territoris europeus.

A Catalunya, s’hi ha conservat un gran nombre d’esglésies d’estil romànic. Les més famoses, segurament, les podem trobar a la Vall de Boí, així com a les comarques interiors de Catalunya. Tot i això, és necessari remarcar que l’art romànic català, sobretot les pintures, han estat espoliades al llarg de la història. Moltes d’aquestes pintures van ser arrencades de la seva ubicació original i, per aquest motiu, són poques les pintures que es conserven in situ.

A Barcelona, tot i ser una de les ciutats més cosmopolites d’Europa, encara hi podeu observar un gran nombre de restes de l’art romànic català. En els seus museus, sobretot el MNAC, hi podeu trobar una de les col·leccions  d’art romànic català més importants de Catalunya. Però a part de les restes conservades en museus, entre els carrers de Barcelona encara hi podeu descobrir petites esglésies d’estil romànic. Aquestes esglésies les trobem al centre històric de Barcelona.

Des de COOLTUR Turisme Cultural us volem ajudar a descobrir les esglésies d’art romànic que encara es conserven a Barcelona.