Sant Pere de Serrallonga - Què visitar a Alpens - COOLTUR Turisme Cultural

Descobreix les esglésies romàniques més singulars del Lluçanès

Carregant el mapa, espereu ...

Al Lluçanès encara s’hi conserven algunes de les esglésies romàniques més singulars de Catalunya!

L’altiplà del Lluçanès és una comarca natural situada entre les comarques d’Osona, el Bages i el Berguedà, al centre de Catalunya. El Lluçanès està format per 13 petits municipis, i encara conserva un paisatge tosc i feréstec d’una gran bellesa.

Tot i ser un altiplà poc poblat, entre els seus municipis hi podeu trobar una singularitat especial. Entre les singularitats, us podem destacar el ferro forjat d’Alpens, on en un petit poble de postal, us hi trobareu grans obres artístiques. També podem destacar la història de la bruixeria a Sant Feliu Sasserra, a on es van processar a 13 persones, durant el segle XVII, acusades del delicte de bruixeria. Un altre poble que no podem oblidar, és Prats de Lluçanès, a on es va iniciar la Primera Guerra Carlina a tot Catalunya.

A més, entre els diferents pobles del Lluçanès, hi podeu trobar productes artesans de gran qualitat, com els embotits, els pans o els formatges. També hi trobareu una oferta gastronòmica que combina la cuina tradicional, amb la cuina més avantguardista.

Però, una de les coses que més podem destacar, són les restes romàniques que encara es conserven en aquesta comarca natural. Entre els seus municipis, hi podreu trobar petites esglésies i monestirs, d’estil romànic, d’una gran singularitat.

Des de COOLTUR Turisme Cultural us volem ajudar a descobrir algunes de les esglésies romàniques més singulars del Lluçanès.