/* */

El Convent del Pare Claret, d’estil noucentista, està situat al mateix indret on hi havia hagut l’església i convent de la Mercè, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 8, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

El convent del Pare Claret es va començar a construir el 1929, dissenyat per l’arquitecte Josep Maria Pericas i Francesc Pericas, amb el propòsit d’iniciar una remodelació de carrers, una remodelació ideada des del 1868.

En aquesta reforma urbana, era canviar la alineació del carrer, alhora que es canviaria la portalada de l’església, ja desapareguda de la Mercè. De fet, l’església i convent de la Mercè es va cremar i enderrocar durant la Guerra Civil Espanyola.

El convent del Pare Claret és un edifici amb l’església a un dels seus costats. De la façana en podem destacar la porta d’entrada, així com el campanar de pedra que trenca amb la construcció de la resta de l’edifici. També en podem destacar els esgrafiats i estucats que es conserven, i que emmarquen algunes de les finestres.