/* */
  • Unió Ges i Ter - Què visitar a Torelló - COOLTUR Turisme Cultural

Confluència dels rius Ges i Ter

Torelló (Osona)

 

Al costat del camp de futbol de Torelló és on s’uneixen els rius Ges i Ter. Actualment, es pot observar aquesta confluència d’aquests dos rius gràcies a un pont.

Aquest indret és d’una gran bellesa natural, i hi ha una llegenda relacionada amb la unió d’aquests dos rius.

Segons la Llegenda, ja fa milers d’anys, quan feia poc que el mar va deixar de cobrir la Plana, hi havia un petit riu que envoltava les muntanyes de Vidrà. Era el riu anomenat Ges, i se sentia sol.

En una nit de tempesta, els núvols i el vent van parlar al riu Ges de l’existència d’un riu molt més gros que ell. Un riu que transcorria valls, planes i muntanyes, i sempre transportava una gran quantitat d’aigua. Era el riu Ter.

El riu Ges, decidit a comprovar-ho, va començar a bellugar-se de valent. Mentre es movia, va començar a erosionar el terra, i es va començar a obrir camí a través dels serrats de Curull i de Bellmunt, avançant fins a Sant Pere de Torelló. Des d’allà, ja sentia al seu company.

Tot i això, en veure’l, es va espantar, doncs era un riu molt gran. El riu Ges va voler fer mitja volta, però ja era massa tard, i es va unir al riu Ter. Des d’aquell moment, junts discorrent fins arribar al mar.