/* */

La Casa Masferrer, coneguda també com a Casa Puigsec Masferrer, és un edifici situat a la Plaça Don Miquel de Clariana, 5, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

La Casa Masferrer està format per una planta baixa, dos pisos superiors i unes golfes, amb un cos elevat en forma de torre.

La façana principal té un fort caràcter barroc, i està recoberta amb esgrafiats que dibuixen elements clàssics. En aquesta façana hi podem veure la porta d’entrada, d’arc rebaixat, amb una finestra a cada banda. Al primer pis hi ha tres balcons, i totes les obertures tenen, a la seva part superior, un frontó partit. Al segon pis hi podem veure tres finestres quadrangulars.

A l’esquerra de la façana principal hi podem veure un pati elevat, a la barana del qual hi ha quatre estàtues que representen les quatre estacions de l’any.

El més destacat, d’aquest edifici, són els diferents elements decoratius. Podem veure vidres pintats, a les finestres de la torre, així com elements de ferro forjat, amb motius florals, en diferents parts de l’edifici. Però el més singular, sens dubte, d’aquest edifici, són els dos caps de biga, tallats, que hi ha a sota la cornisa de la façana principal. Aquests caps de biga, que denoten la riquesa del propietaris originals de la Casa Masferrer, representen dos homes amb la boca oberta. Aquestes talles estan pintades, i encara s’hi pot observar la pintura.

En aquest edifici, el 1860, va passar a ser la seu del Circulo Literario de la ciutat de Vic. A més, el 1867 també va ser seu de l’Esbart de Vic, on el poeta Jacint Verdaguer hi va destacar.