/* */

Aquesta casa, situada al centre de Ripoll, també és coneguda com a Casa del Marquès de Dou, Casino Vell o Cal Fideuer. Va ser dissenyada per l’arquitecte vigatà Josep Maria Pericas, i va ser construïda el 1908.

Aquest edifici combina elements modernistes, com la torre amb esgrafiats, o les obertures curvilínies amb un ús de mosaic i maó, amb la simplicitat de l’estil noucentista.

Aquest edifici consta de quatre plantes amb una torre a la cantonada. Totes les obertures d’aquest edifici estan emmarcats amb obra vista, utilitzant el maó com a element decoratiu. A més, a la part superior de la torre hi podem veure elements fe ferro forjat, així com esgrafiats d’un ós. Un dels altres elements que criden l’atenció, d’aquest edifici, és la xemeneia que transcorre per la façana com un prisma de maó.

Durant la Guerra Civil Espanyola, aquest edifici va ser requisat i utilitzat com a seu d’Esquerra Republicana de Ripoll. A més, en els fets de maig de 1937, els carrabiners van instal·lar, en aquest edifici, una metralladora per a controlar possibles revoltes armades.

Posteriorment a la Guerra Civil Espanyola, als baixos d’aquest edifici s’hi va instal·lar una fàbrica i botiga de fideus, i és per aquest motiu que, popularment, també es coneix aquest edifici com a cal Fideuer.