/* */

La Casa Comella, coneguda també com a Can Mastrot, està situada a l’entrada de la Plaça Major de Vic des del carrer Verdaguer.

Aquest edifici, d’un marcat estil modernista, va ser construït el 1896 i va ser dissenyat per l’arquitecte Gaietà Buïgas.

Aquest edifici, de grans dimensions, té una forta influència medieval, tal i com palesen les diferents torres.

La façana principal té una planta baixa, dos pisos, i uns badius. La porta central té un arc adovellat i, al damunt, s’hi formen unes grosses balconades, al primer pis, i unes tribunes al segon pis. També hi ha dos capcers escalonats purament decoratius.

En tot l’edifici hi podem observar molts elements ornamentals amb grans connotacions gòtiques, com les gelosies i els trencaaigües.

També hi ha, a la façana principal, quatre esgrafiats que representen les quatre estacions de l’any.

Durant la Guerra Civil Espanyola, aquest edifici va ser decomissat per l’Ajuntament Republicà. En aquest cas, en aquest edifici s’hi van establir diferents seus de partits i sindicats republicans que lluitaven contra el cop d’estat militar franquista. Algunes de les organitzacions que hi van establir la seva seu van ser Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), o el sindicat anarquista CNT.