/* */

La Casa Anita Colomer està situada a la cantonada entre la Plaça de la Catedral i la Plaça del Bisbe Oliba, al centre urbà de la ciutat de Vic.

Aquest edifici és un clar exemple del modernisme català i, segurament, un dels edificis modernistes més particulars de la ciutat de Vic. L’arquitecte d’aquesta casa va ser Josep Maria Pericas i Morros, un arquitecte vigatà, on en totes les seves obres es pot apreciar una gran influència d’Antoni Gaudí. Aquesta casa va ser construïda el 1906.

La casa té quatre plantes, amb una torre, a la part central, que té una cinquena planta. En tota la façana podem veure com l’arquitecte va jugar amb la combinació de diferents formes geomètriques que van ser col·locades de forma asimètrica. Un dels trets característics, és la decoració que podem observar en totes les obertures del primer i segon pis, una decoració feta amb capitells de pedra. A més, totes les obertures també presenten una decoració feta amb rajoles vidriades de color verd.

Un dels altres elements més destacables d’aquest edifici, és la tribuna que hi ha al balcó del primer pis. Aquesta tribuna imita l’art gòtic català. També podem destacar els elements de ferro forjat de la barana del balcó del primer pis.