/* */

Carlins a Sant Boi de Lluçanès

  • COOLTUR Turisme Cultural - Sant Boi de Lluçanès - El Vilar de Sant Boi de Lluçanès
  • COOLTUR Turisme Cultural – Sant Boi de Lluçanès – Camps de Sant Boi de Lluçanès
  • COOLTUR Turisme Cultural – Sant Boi de Lluçanès – Masia de Norra
  • COOLTUR Turisme Cultural – Sant Boi de Lluçanès – Vistes del poble de Sant Boi de Lluçanès

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta de Carlins a Sant Boi de Lluçanès

Durant el segle XIX, al regne Espanyol hi van haver tres guerres civils. Se sol reduir aquestes tres guerres a la successió a la Corona Espanyola. No obstant això, les causes d’aquestes guerres són molt més profundes. Podem dir, que aquestes guerres van ser la lluita entre el tradicionalisme, defensat pels carlins, i el reformisme, defensat pels isabelins.

Aquestes tres guerres van tenir una gran incidència a Catalunya. Durant aquests conflictes, alts comandants van usar una masia del poble com a posada. A més, en una altra casa hi havia una escola militar carlina, i una fàbrica d’armament. És per aquest motiu que des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta de Carlins a Sant Boi de Lluçanès. A través d’aquesta ruta, descobrireu el pas de la guerra en aquest municipi.

Aquesta és una ruta circular d’uns 6 km. Creiem que aquesta és una ruta que es pot fer amb tota la família. A més, també es pot fer amb animals de companyia i/o bicicleta. Alhora que aprendreu la història de les Guerres Carlines, també gaudireu dels paisatges de Sant Boi de Lluçanès.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta de Carlins a Sant Boi de Lluçanès

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Sant Boi de Lluçanès és un municipi situat a la Catalunya Central, a l’altiplà del Lluçanès. Podem destacar, d’aquest municipi, les restes excavades de l’antiga església de Sant Baldiri, les quals estan situades sota l’actual església d’aquest municipi.

Per a més informació sobre aquest poble: www.santboidellucanes.cat

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

  • Cotxe (carreteres):
    • BV-4608  (Sant Agustí de Lluçanès – Manlleu)
  • Transport públic
    • Autobús

 

up arrow

104 m

refresh

SI

arrow down

104 m

clock

2.30 H

Distance to travel between two points 64

5.94 KM