/* */

El Camp d’Aviació d’Olot està situat dins del terme municipal de La Vall d’en Bas, just a l’oest del municipi de Les Preses, a la comarca de la Garrotxa.

Aquest camp d’aviació era un camp secundari o de suport. Bàsicament, s’utilitzava per al trasllat d’avions d’una base a una altre, o per provar nous avions i/o pilots.

La construcció d’aquest camp d’aviació va començar el 1937, i estava situat entre el riu Fluvià, la carretera d’Olot, el Mas Verntallat i la carretera de Sant Sebastià. El camp era creuat per un petit rierol que es va intentar drenar, però malgrat els esforços, les pistes solien estar enfangades.

Els encarregats de la construcció d’aquest camp van ser els presoners de guerra feixistes que estaven al camp de presoners del SIM d’Hostalets d’en Bas. El capità encarregat dels presoners va ser Francisco Martínez Hidalgo.

El camp d’aviació només va entrar dues vegades en servei, que se’n tingui constància. En una ocasió, l’avió que aterrava va quedar bloquejat pel fang excessiu de la pista.