/* */

Dins del poble de Prats de Lluçanès, a l’Avinguda Pau Casals, hi podem trobar el Café Orient, un edifici modernista construït el 1907.

La façana principal, del Cafè Orient, està dividida en dues parts per una columna d’obra vista. A la part esquerra de la façana, a la planta baixa, hi podem observar una porta flanquejada amb dos grans finestrals. Al primer pis hi podem observar tres finestres coronades per elements d’obra vista que prenen una forma triangular.

A la part dreta de la façana hi podem veure, a la planta baixa, un gran porta emmarcada per un arc d’obra vista. Al primer pis, hi ha un balcó, amb barana de ferro forjat, amb dues grans obertures.

Totes les obertures d’aquest edifici estan emmarcades amb elements d’obra vista. A l’interior de l’edifici, encara es conserven les rajoles originals, rajoles pintades amb motius florals.

A la part del darrera d’aquest edifici, hi ha una gran sala que va ser utilitzada com a teatre, cinema i sala de ball. Malauradament, actualment no es pot visitar.

Aquest café va ser l’epicentre cultural del poble durant els anys 30 del segle XX. Aquest era l’únic teatre que hi havia al poble, i en ell s’hi van representar diferents obres teatrals.