/* */

Batalla d’Alpens

 • COOLTUR Turisme Cultural - Alpens - Font de Cabrinetty
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – Església d’Alpens
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – Carrer d’Alpens
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – Campanar d’Alpens
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – entrada a Alpens
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – vistes del poble d’Alpens
 • COOLTUR Turisme Cultural – Alpens – paissatges d’Alpens

Des de COOLTUR Turisme Cultural us presentem la nostra ruta de la Batalla d’Alpens

Durant el segle XIX, al regne Espanyol hi van haver tres guerres civils. Se sol reduir aquestes tres guerres a la successió a la Corona Espanyola. No obstant això, les causes d’aquestes guerres són molt més profundes. Podem dir, que aquestes guerres van ser la lluita entre el tradicionalisme, defensat pels carlins, i el reformisme, defensat pels isabelins.

El 9 de Juliol de 1873, durant la tercera Guerra Carlina, hi va haver una batalla a Alpens. En aquesta batalla, l’exèrcit carlí, comandat per l’infant Alfons Carles de Borbó, va fer una emboscada a l’exèrcit Isabelí. La batalla la van guanyar els carlins gràcies a la seva estratègia militar. Com a conseqüència de la batalla, el brigadier liberal Cabrinetty va morir. Des de COOLTUR Turisme Cultural us proposem la ruta de la Batalla d’Alpens per a descobrir aquest episodi.

Aquesta és una ruta d’1 km. Creiem que aquesta és una ruta que es pot fer amb tota la família. També és apta per a persones amb mobilitat reduïda. A més, també es pot fer amb animals de companyia i/o bicicleta. Alhora que aprendreu la història d’aquesta Batalla, també gaudireu dels paisatges d’Alpens.

Com totes les rutes de COOLTUR Turisme Cultural, us podeu descarregar, gratuïtament, la informació i els tracks de la ruta. Tot i això, si voleu us hi podem acompanyar! Podeu trobar la informació dels nostres acompanyaments a les rutes programades, o a les rutes a la carta. Amb el nostre acompanyament, us transportarem en el temps. A part, us podrem explicar, àmpliament, tota la història d’aquesta ruta. A més, us podrem resoldre els dubtes que us puguin anar sorgint.

Des de COOLTUR Turisme Cultural esperem que gaudiu de la ruta de la Batalla d’Alpens

pdftour
trackgoogleearth
trackgps

Alpens és un municipi situat a la Catalunya Central, a l’altiplà del Lluçanès.

Documentat des d’època Medieval, actualment en aquest municipi ens podem trobar un gran recull d’elements de ferro forjat, i uns grans paisatges.

Per a més informació sobre aquest poble: www.alpens.cat

Hi ha varies maneres per a poder arribar a aquest municipi:

 • Cotxe (carreteres):
  • BP-4654  (Sant Quirze de Besora – Berga)
  • BV-4342 (Santa Eulàlia de Puig-oriol – Santa Creu de Joglars)

up arrow

53 m

refresh

NO

arrow down

53 m

clock

1.00 H

Distance to travel between two points 64

1.05 KM