/* */
  • Balneari de Caldes Què visitar a Caldes dEstrac Maresme COOLTUR Turisme Cultural

Balneari de Caldes d’Estrac

Caldes d’Estrac (Maresme)

El Balneari de Caldes d’Estrac està situat al carrer de la Riera, 29, al costat de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, a la comarca del Maresme.

Caldes d’Estrac és una de les poblacions catalanes on hi emergeixen aigües termals. Concretament, a Caldes d’Estrac, les aigües termals emergeixen per una galeria subterrània a una temperatura de 38 graus centígrads. Aquestes aigües termals han estat utilitzades al llarg de la història. De fet, ja es van construir, en època romana, unes termes avui desaparegudes. Aquestes termes van evolucionar amb un hospital de banys, d’època medieval, i una casa real de banys, en època moderna.

El 1818 es va construir l’actual Balneari de Caldes d’Estrac, l’únic balneari de titularitat pública de tot Catalunya. Aquest balneari estava format per una gran sala i 13 compartiments amb 14 banyeres i tres espais per al bany dels peus. Val a dir, per això, que l’aspecte actual d’aquest balneari és a conseqüència de reformes posteriors.

El Balneari és un edifici de planta baixa cobert amb una estructura de volta catalana amb ventilació superior i lateral.