/* */

L’ajuntament de Vic és un edifici situat en una cantonada de la Plaça Major, al centre urbà de la ciutat de Vic, a la comarca d’Osona.

Les primeres mencions documentals conservades, de l’Ajuntament de Vic, són del segle XIV. Aquest primer ajuntament estava situat a l’antic edifici de la Llotja, que va ser construït per al Consell de la Ciutat. Durant el segle XVI, l’ajuntament de Vic es va anar ampliant a través de l’adquisició d’edificis adjacents. No és fins el 1645 que l’Ajuntament de Vic té sortida a la Plaça Major.

Durant el segle XVII aquest edifici es va remodelar a càrrec del carmelità Fra Josep de la Concepció. D’aquesta reforma, en podem destacar la torre presidida per l’escut de la ciutat, obra de Francesc Grau. En aquesta torre, el 1820 s’hi va afegir el cloquer, conegut com a torre de les hores.

La última gran reforma, efectuada en aquest edifici, és de l’any 1922, dirigida per l’arquitecte Josep Maria Pericas.

Després del cop d’Estat Militar que va donar pas a la Guerra Civil Espanyola, el 1936, es va instal·lar, a la Torre del Rellotge, una sirena. L’objectiu d’aquesta sirena era alertar als habitants de Vic de possibles atacs aeris de les tropes enemigues.